مراحل صادرات کالا
مراحل صادرات کالا
صادرات کالا از جمله اقدامات مهم اقتصادی است که از گذشته تا به امروز در کشورهای مختلف با هدف توسعه اقتصادی به انجام می رسد. این فعالیت اقتصادی در مقابل فعالیت های واردات کالا می باشد و یک امر ویژه در خصوص رونق اقتصادی کشورها محسوب می شود؛ در واقع کارشناسان متخصص همگی بر این نظر هستند که صادرات کالا عامل اصلی پیشرفت اقتصادی و مالی کشورها است که دولت ها بر حسب همین موضوع در تلاش هستند تا فضای مناسب جهت انجام این فرآیند مهم اقتصادی را برای تجار و بازرگانان به وجود آورند.
صادرات کالا برای اقتصاد کشورها بسیار مهم است و همچنین با توجه به نگاه ویژه دولت ها در جهت محیا کردن شرایط مناسب برای رسیدن به این هدف، باید بگوییم که صادرات کالا فرآیند پیچیده ایی بوده و در نهایت برای انجام این پروسه ی اقتصادی همواره لازم است که از مهارت کافی در این خصوص برخوردار باشیم، در واقع برای انجام فرآیند صادرات کالا به کشورهای دیگرنیاز است که علاوه بر شناخت قوانین بین الملل با قوانین و مقرارت داخلی کشورهایی که می خواهیم با آن ها کار صادرات را انجام دهیم، آشنا شویم تا از بروز مشکلات مختلف در رابطه با این موضوع جلوگیری کنیم.
توجه داشته باشیم که صادرات کالا نیازمند این است که با یک سری از شرایط آن آشنا شویم و قوانین مربوط به آن را فرا بگیریم. به طی کردن این فرایند، مراحل صادرات کالا گفته می شود؛ پس قبل از انجام هر گونه صادرات بهتر است با اصول تجارت آشنا شویم و تجربه های افرادی که در این زمینه فعالیت دارند را در مسیر راه خودمان قرار دهیم
توجه به این نکته نیز مهم است که دولت به دلیل سودی که صادرات برای اقتصاد کشور دارد، مسیر این پروسه را راحت تر کرده و بعضا تهسیلاتی را در این خصوص به تجار اعطا می کند.
ما در این مقاله برای راحت تر شدن کار شما، مراحل صادرات را به طور کامل توضیح داده ایم.
مراحل صادرات کالا
همانطور که گفته شد صادرات کالا عامل اصلی در زمینه توسعه اقتصادی کشورها به شمار می رود و همچنین می توان گفت که برای انجام صادرات کالا نیاز است که علاوه بر شناخت قوانین بین المللی در این زمینه با قوانین داخلی کشورهای دریافت کننده کالا نیز آشنا باشیم. به همین جهت کارشناسان اقتصادی و تاجرین با تجربه در زمینه صادرات یک سری اصول و مراحل تحت عنوان مراحل صادرات کالا تعریف کرده اند که لازم است پیش از هرگونه اقدام در این زمینه با این مراحل به خوبی آشنا باشیم.
مراحل صادرات کالا به شرح زیر است:
مرحله اول: تعیین استراتژی برای صادرات
مرحله دوم: شناسایی نیاز بازار مورد نظر
مرحله سوم: تشخیص اینک چه کالایی صادر شود بهتر است.
مرحله چهارم: بررسی فرایند و عملکرد صادرات
شناخت کامل قوانین بین الملل صادرات کالا و شناخت مراحل فوق یک امر اساسی در زمینه اجرای فرآیند صادرات کالا است که علاوه بر شناخت تئوری این قوانین، به تجربه های عملی نیز در این زمینه نیاز داریم، به همین دلیل نیاز است که شرکت های تجاری کوچک و تازه تاسیس پیش ازهرگونه عملیاتی در زمینه صادرات کالا با افراد خبره و با تجربه در این زمینه مشورت نمایند و با صلاح دید این افراد به فعالیت های صادراتی بپردازند.
مرحله اول صادرات کالا: تعیین استراتژی
در این مرحله نیاز است که شما تمامی جوانب کار خود را بررسی کنید، به عنوان مثال لازم است که در مورد کشورهایی که می خواهند کالا به آن کشورها وارد شود، تحقیق کرده و اطلاعات کافی در خصوص نیازهای آن ها، سلیقه هایشان در انتخاب کالا و موارد دیگر بررسی شود.
همچنین خوب است که علاوه بر آگاهی از شناخت منطقه ی مورد نظر، لازم است که وضعیت مبادلات کالای خود را نیز بررسی کنید، به عنوان مثال لازم است که استراتژی های کاملی برای تامین کالاهای صادراتی تجارتتان، چگونگی روند قیمت گذاری کالاها، چگونگی بازاریابی فروش کالاها، بررسی هزینه ها و سرمایه اولیه که به کار گرفته می شود را تعیین نمایید.
در واقع آشنایی با این مسائل و تعیین رویکرد های لازم برای اجرای صحیح و اصولی فرآیند صادرات کالا یک امر اساسی در این زمینه شناخته می شود و همچنین اجرای درست این مرحله در تسریع روند فعالیت های مربوط به صادرات کالا بسیارمهم می باشد.
مرحله دوم صادرات کالا: شناسایی نیاز بازار
در این مرحله شما به زمان و هزینه بیشتری نیاز دارید تا در نتیجه به هدف خود برسید. در این مرحله شما باید بازار فروش کالای صادراتی مورد نظرتان را در بازار کشورهای مختلف ببینید و بررسی کنید تا بازار مناسب برای فروش کالای خود را پیدا کنید. با بررسی بازار کشورهای مختلف یا در واقع شناخت کالای صادراتی شما در کشورهای مختلف موجب می شود تا شما در زمینه صادرات و فروش کالای خود موفق تر عمل کرده و در این راه به سود بیشتری برسید.
بنابراین پیش از هرگونه اقدام در زمینه صادرات کالا لازم است که بازار فروش و نیاز کشورهای مختلف به کالای صادراتی مورد نظرتان را بررسی نمایید تا بتوانید در زمینه فروش کالاهای صادراتی خود به موفقیت های بزرگی دست یابید.
مرحله سوم صادرات کالا: صادرات چه کالایی بهتر است؟
مرحله بعدی از صادرات کالا که همواره لازم است توجه ویژه ای به آن داشته باشید، تعیین یک کالا به عنوان کالای صادراتی می باشد. بهترین راه برای انجام این مرحله این است که شما مرحله قبل یعنی مرحله شناسایی نیاز بازار را به درستی به انجام رسانده باشید. در واقع می توان گفت که این دو مرحله ارتباط کاملا مرتبط و تنگاتنگی با یکدیگر دارند، به این صورت که شما با بررسی نیاز بازار کشورهای مختلف متوجه می شوید که هر کشوری به چه کالایی نیاز دارد و لذا با پاسخگویی به این سوال می توانید به راحتی مشخص کنید که صادرات کدام کالا می تواند برای شما سود بیشتری را فراهم نماید.
بنابراین پیش از هر اقدامی در این زمینه لازم است که کالای صادراتی خود را براساس نیاز کشوری که به عنوان کشور دریافت کننده کالا در نظر گرفتید، تعیین نمایید تا پس از اجرای فرآیند صادرات کالا به سود کلانی دست یابید.
مرحله چهارم صادرات کالا: فرآیند صادرات چگونه انجام می شود؟
در این مرحله لازم است که با چگونگی انجام فرآیند صادرات آشنا باشید و مدارک و اسناد مورد نظر برای انجام این کار را فراهم کنید، با این حال به طور کلی می توان چگونگی انجام فرآیند صادرات کالا را به موارد زیر تقسیم بندی نمود:
دریافت کارت بازرگانی: در خصوص انجام هرگونه فعالیت تجاری در سطح بین الملل لازم است که شما کارت بازرگانی در حوزه فعالیت مورد نظرتان را داشته باشید؛ بنابراین پیش از انجام سایر مراحل فرآیند صادرات لازم است که از طریق سازمان های مربوطه برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کرده باشید.
بازاریابی صادراتی: مهم ترین مسئله در زمینه صادرات این است که کالای صادراتی در کشورهای خارجی به فروش برسند؛ بنابراین برای رسیدن به چنین هدفی لازم است که شما روش های مختلف بازاریابی را شناسایی کرده و یک روش تبلیغاتی موثر برای معرفی کالای صادراتی خود انتخاب نمایید.
پروفورما یا پیش فاکتور: پس از تعیین کشور دریافت کننده یا پیدا کردن مشتری در کشورهای خارجی لازم است که شما به عنوان صادرکننده کالا یک پیش فاکتور با اطلاعات قیمت، تعداد کالاها و … به خریدار ارائه نمایید.
قرارداد صادراتی: پس از ارائه پروفورما لازم است که یک قرارداد دو طرفه و مطابق با قوانین صادراتی بین المللی توسط صادرکننده و دریافت کننده کالاها امضا شود.
امور گمرکی: در این مرحله تمامی فعالیت های مربوط به گمرک باید توسط صادرکننده انجام شوند. به عنوان مثال در این مرحله فعالیت هایی همچون تعیین ارزش گمرکی کالاها، عقد قراداد حمل و بیمه کالاها، گواهی بازرسی کالاها، صدور فاکتور و گواهی مبدا و ارسال کالاها از گمرک به کشور مقصد به انجام می رسند.
انتقال وجه: مهم ترین مرحله در اجرای فرآیندهای صادرات کالا انتقال وجه می باشد. برای این کار می توان از سیستم های بانکی و اعتبارات اسنادی یا صرافی های مجاز استفاده کرد.
در آخر می توان گفت که با شناخت مراحل فوق و آگاهی کامل از قوانین صادراتی کشورها می توان به تجارت های بین المللی پرداخت و در حوزه صادرات کالاها به کشورهای مختلف، سودهای کلانی را به دست آورد؛ اما توجه کنید که تنها شناخت این مراحل کافی نیست، چرا که همواره لازم است تجربه انجام این فعالیت مهم اقتصادی را داشته باشید و به صورت عملی با این مراحل آشنا باشید.
کلام آخر
صادرات کالا مراحل مخصوص به خود است که در این مقاله به صورت تفضیل آورده شده است که بهتر است قبل از انجام کار به شناخت درست آن برسید. و این مقاله را به طور کامل مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید