نقش گمرک در واردات کالا به کشور
نقش گمرک در واردات کالا به کشور
واردات کالا به کشور نیازمند اخذ مجوز از گمرک می باشد که نیازمند تشریفات مخصوص به خود است که ما سعی کرده ایم به طور کامل این موارد را در مقاله برای شما توضیح دهیم.
گذری بر تاریخچه گمرک
گمرک نهادی است برای تهسیل امور مختلف در حوزه تجارت، از جمله در زمینه صادرات و واردات کالا که از گذشته تا کنون فعالیت مستمر خود را داشته است اما، فعالیت گذشته آن بدین شکل نبوده است و بنا بر سابقه ی تاریخی آن بیشتر بر اساس مبادله کالا به کالا می باشد.
ساختار سازمانی گمرک
همان طور که می دانید، گمرک نهادی دولتی است، که این سازمان وظیفه ی اجرا و نظارت بر قوانین گمرکی دارد، همچنین انجام تشریفات مربوطه به امور واردات کالا که موجب می شود این روند سریع تر انجام گیرد و ترانزیت کالا نیز با نظارت مستیم کالا صورت می گیرد.
- رئیس کل گمرک
- ستاد مرکزی گمرک
- معاونت امور گمرکی
- معاونت حقوقی گمرکی
- معاونت اداری و مالی
وظایف گمرک به شرح زیر است:
- گرفتن حقوق گمرکی ، درآمد بازرگانی و مواردی که هزینه ی گمرکی را شامل می شود.
- انجام دادن تشریفات مربوطه گمرکی در خصوص واردات کالای موقت، صادرات محصولات موقت، کابوتاژ و همچنین ترانزیت داخلی و خارجی .
- ترخیص کالا ها از کشور
- رسیدگی به اموری که ممکن است، تخلفات گمرکی در آن صورن دهد.
- فروش کالاهایی که بعد از گذر زمان ممکن است متروکه شود.
- نگهداری کالا از کالا و انبار کردن آن
- تعیین تعرفه کالاهای مختلف
- پروانه ترانزیت صادر و کنترل کردن آن نیز انجام می شود.
- چگونگی نظارت بر کابوتاژ
10.مبارزه با قاچاق و تخلفات گمرکی
و موارد دیگری که دراین حوزه صورت می گیرد تحت نظارت مستقیم گمرک می باشد.
نقش گمرک
گمرک به عنوان نهادی مهم در مسائل اقتصادی کشور نقش کلیدی در وصول درآمدهای که دولت دارد، انجام می دهد. قوانین گمرک در واردات کالا نیز اهمیت بالایی در تعیین نقش گمرک در کشور دارد.
- الزام هایی در خصوص قانون وجود دارد که در ورود و صدور کالا توسط وارد کننده یا صادرکننده می بایست رعایت شود.
- محدودیت ها و ممنوعیت های که توسط مرجع مربوطه ایجاد شده می بایست رعایت شود.
- این مرجع چنانچه که افراد نقش خود را خوبی انجام و قوانین را رعایت کنند، تخفیف هایی را می دهد.
- یک سری حقوق و عوارض گمرکی که وضع می شوند را، وصول نماید.
- بازرسی از مناطق گمرکی و بررسی عملکرد آن ها
حقوق گمرکی
لازم به ذکر است که حقوق های ورودی در جدول های مربوطه به تعرفه گمرکی تنظیم شده که این مبلغ به میزان 4% ارزش گمرکی کالا می باشد.
سود بازرگانی
دولت با توجه به شرایط اقتصادی، میزان تولید و عرضه و تقاضای کشور به صورت سالیانه می تواند مبلغ سود بازرگانی را تغییر دهد.
هزینه های گمرکی
تخلیه و باربری و بارگیری،انبارداری،آزمایش و تعرفه بندی،بدرقه کالا و خدمات است.
نکاتی پیرامون قوانین گمرک در واردات کالا
خوب است بدانید، کشورهایی که با ایران تبادل های تجاری دارند در خصوص قوانین گمرک در واردات کالا،تغییراتی چشمگیری ایجاد می کنند که در نتیجه آن نیز رویه های گمرک در طی زمان نیز به روز تر خواهد شد. همان طور که می دانید، در همسایگی ایران، کشور عراق قرار دارد، که ایران برخی از محصولات خود را به آن کشور صادر و در برخی از موارد نیز یک سری از محصولات را وارد می کند که همگی این ها قوانین گمرک در واردات کالا ها را دارد.
به طور مثال، اخیرا صادرات بعضی از محصولات مانند پودر ماهی اکیدا ممنوع بوده است اما در مقابل گمرک در برخی قوانین و مقررات خود تغییراتی ایجاد داده و پودر ماهی را اجازه می دهد که به کشور مقصد ارسال شود.
مثالی دیگر که باید در خصوص جدیدترین قوانین و مقررات گمرک به آن اشاره کرد، مربوط به واردات برخی کالاها مانند پارچه های رومبلی است. در این قوانین از پذیرش اسناد پارچه هایی که به صورت دقیق مشخصات آن ذکر نشده است، خود داری می شود.
قانون و آییننامه امور گمرکی
این قانون نیز در سال 1390 از طریق مجلس شورای اسلامی تصویب شد و همچنین شامل مباحث مهم و ارزشمندی در خصوص ترخیص کالا و فرایندهای گمرکی است. این قانون در 165 ماده بیان شده است که شرح کامل آن در کتب قانون وجود دارد. در خصوص قوانین گمرک در واردات کالا نیز می باشد و به طور کامل در آن توضیح داده شده است و هر تاجری می بایست آشنا با قانون مذکور باشد.
در خصوص قوانین گمرک در واردات کالا در سال 1400، مقررات جدیدی را برای تجارت و واردات کالا تعیین شد. بر اساس این شیوه و قوانین اختصاصی، درحوزه واردات گوشی موبایل، چنانچه مبلغ بیشتر از 600 دلار باشد حقوق ورودی حدود 12 درصد در مقابل است. که این میزان نسبت به سال های گذشته رو به رشد بوده است.
حقوق ورودی برخی از کالاهای اساسی، داروهای خاص و برخی از تجیزات حوزه صنعت پزشکی ، محصولات کشاورزی و دام و طیور، در مقایسه با سال های گذشته، تغییرات چندانی نکرده است.
در خصوص گمرک در کشورمان وظایف مختلف و زیادی را بر عهده دارد و تمامی شرکت ها و ارگان هایی که به نوعی با این سازمان در ارتباط هستند باید نسبت به رعایت این قوانین تعهد و پایبندی نشان دهند تا گمرک بتواند به وظایف خود به خوبی رسیدگی کند.
تصور کنید که قوانین و مقررات گمرکی و بازرگانی در کشور وجود نداشت، در این شرایط کسی واقعا نمی داند که ممکن بود چه بلایی بر سر تولید کنندگان داخلی آید. ساماندهی ورود و خروج کالا از جمله مهم ترین وظایف گمرک در کشور به شمار می رود و فراهم کردن زیر ساخت های مناسب برای فعالیت این ارگان لازم و ضرروی به نظر می رسد.
نکات مقرراتی سال 1400 در خصوص قوانین گمرک در واردات کالا
برابر با تغییراتی که مقررات گمرکی کشور در سال 1400 وضع کرده است، حقوق ورودی خودروهایی که در مدت زمان گفته شده، ثبت سفارش شده است و همچنین در این حوزه، مراتبی قانونی نیز سپری شده است که حداقل ارزش آن 86 درصد از ارزش گمرکی کالا ها خوهد بود. در واقع هر ساله وضعیت کشور در این خصوص بررسی می شود و ممکن است که این اعداد و ارقام تغییر پیدا کند پس در نتیجه تمام فاکتور های اقتصادی در این حوزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
کلام آخر
سازمان دولتی گمرک در ایران ، نقش ها و وظایف زیادی در حوزه قوانین اجرایی مر بوط به خود داراست که در مقابل، تمامی نهادهایی که به نوعی با این سازمان دولتی در ارتباط و همکاری هستند بایستی نسبت به رعایت این قوانین دقت ویژه ایی کنند تا امور و وظایف هر دو طرف به خوبی انجام گیرد.
در این مقاله ما سعی کرده ایم که قوانین گمرک در واردات کالا را به خوبی برای شما شرح داده ایم و تمام نکاتی را که می بایست بدانید را برایتان آورده ایم.
فکر کنید که که قوانین و مقررات گمرکی و بازرگانی در کشور بدین شکل وجود نداشت، و درنتیجه در این شرایط آینده وارد کنندگان و صادر کنندگان مشخص نبود. سامانده و نظم ورود و خروج کالا از جمله مهم ترین وظایف گمرک در کشور به شمار می رود و فراهم کردن زیر ساخت های مناسب برای فعالیت این ارگان لازم و ضرروی به نظر می رسد.
دیدگاهتان را بنویسید