کالاهای گران که آویزه گوش اقتصاد است
کالاهای گران که آویزه گوش اقتصاد است
کلاهای صادراتی لبه تیغ گمرک
کلاهای صادراتی متنوعی از ایران به دیگر کشور ها صادر می شود که قیمت های مختلفی دارد و در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرد. قیمت کالاهای صادراتی هرساله توسط مرجع مربوطه اعلام و تایید می شود، و تجار نیز بایستی از قیمت های اعلامی پیروی کنند.
در این مقاله سعی کرده ایم که با بررسی قیمت ها، کالاهایی که با قیمت های بالا و پایین صادر می شود را به شما معرفی کینم.
کالا های صادراتی که هر کدام دارای قیمت مختص به خود است، که توسط مراجع دولتی تعیین شده و سپس در اختیار مراجعی که می بایست تعلق می گیرد.
این بحث به این دلیل دارای اهمیت است که تعهد سپاری ارزی تجار نیز بر اساس همین قیمتگذاریها مشخص میشود. در این بین، برخی از کارشناسان اقتصادی نسبت به قیمت های که گمرک در این خصوص اعلام کرده است، معترض شدند.
چه محصولاتی در دسته اقلام گران قیمت صادراتی قرار دارد؟
پتروشیمی و میعانات گازی، که جزو گران ترین کالاهای صادراتی است و صادرات معیانات گازی توانسته در فصل بهار امسال با قیمت بالاتری صادر شود. و همچنین می توان گفت که صادرات این دسته از کالاها رشد 50 درصدی داشته است و چیزی در حدود، ۵ میلیارد و ۴۹۹ میلیون دلار، ارز آوری داشته است. وزن صادرات این بخش نیز با رشد ۴۲ درصدی ۱۵میلیون و ۷۳۷ هزار تن ثبت شده است.
بخش معدن در رتبه دوم از میزان ارز آوری قرار گرفته است که نسبت به زمان گذشته، رشد ۱۷۳ درصد، داشته است.می توان گفت که، مبالغ صادرات در این بخش ۲ میلیارد و ۹۸۲ میلیون دلار است. و همچنین، وزن صادرات این حوزه، رشد ۳۸ درصدی که به ارزش، ۱۰ میلیون و ۹۲۵ هزار تن در سه ماه نخست سال بوده است.
محصولات کشاورزی، سومین بخش ارزآور در سال ۱۴۰۰ نیز کشاورزی و صنایع غذایی است. این بخش در سه ماه نخست امسال صادراتی به ارزش یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون دلار داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد افت داشته است. همچنین وزن کالاهای این بخش با ۱۷ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۲ میلیون و ۴۰۶ هزار تن رسیده است. صادرات در بخش کشاورزی در ۷ گروه کالایی صورت میگیرد. در فصل نخست ۱۴۰۰ تنها ۲ گروه کالایی در این بخش با رشد صادرات روبهرو بودهاند و ۵ گروه دیگر افت ارزشی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کردهاند.
4.صنعت، در حوزه صنعت می توان گفت که چهارمین بخش صادراتی به لحاظ مبلغی، در بخش صنعت است که تمام صنایع تولیدی را پوشش می دهد.. قابل ذکر است که در سه ماه نخست امسال، ۸۹۵ هزار تن کالای صنعتی به ارزش ۹۵۰ میلیون دلار صادرات داشته ایم که از این میزان می توان گفت که از نظر ارزشی رشد ۵۰ درصد را به خود اختصاص داده است و از نظر وزنی افزایش یک درصدی نیز داشته است.
- فرش و صنایع دستی ایران، در واقع این دسته از محصولات همواره محبوبیت داشته است و میزان صادرات بالایی در رتبه 5 به خودت، اختصاص داده است.
اقلام دسته بندی شده در حوزه «محصولات پتروشیمی» از نظر تعدد آن، بیشترین تعرفه صادراتی را داراست و به این شکل، این محصولات در گروه خود، پر سود ترین کالای صادراتی بوده، که میزان ارز زیادی را به خود اختصاص داده است.
البته بایستی توجه داشت که تحریم های آمریکا و دیگر مسائل اقتصادی مربوط به آن، صادرات «محصولات پتروشیمی» را سخت تر کرده است. اما برخی از گرانترین محصولات صادراتی ایران در این دوران، نیز رونق زیادی پیدا کرد. به عنوان مثال، «اپوکسی رزین مایع E6EXCL» به قیمت یکی از گران ترین محصولات در زمینه پتروشیمی است که البته این محصول در اکثر کشورها، کالای گران صادراتی محسوب می شود.
از آن سو اما گرانترین محصول صنعتی صادراتی ایران در این فهرست نیز «کوبیت HS16» است که هر دستگاه از آن به قیمت بالایی دلار به فروش میرسد.
از دیگر محصولات صنعتی که قیمت بالایی دارد، میتوان به «فک سبک ۱۱۰*۹۰» و «سرند ۶*۲/۵ دو طبقه» اشاره کرد که در حوزه خود و در زمینه صادرات ارزش فراوانی دارد.
در میان خودروهای صادراتی ایران نیز «سراتو اتوماتیک آپشنال» که در قالب CBU صادر میشود، در زمینه گران ترین کالاهای صادراتی قرار گرفته است که سود خوبی نیز در این زمینه نیز داشته است.
کالای بعدی که در زمینه صادرات، قیمت بسیار بالایی دارد، و صادرات آن نیز از گذشته ارز آوری خوبی داشته است، «دستگاه همو دیالیز مدل ATF 1022» صادراتی است. در واقع این کالای صنعتی قیمت بسیار بالایی دارد و جز کالاهای با ارزش بوده که اهمیت فراوانی داشته است.
چه کالاهایی در زمینه صادرات قیمت پایین تری دارد؟
می توان گفته که به صورت کلی، در زمینه «محصولات کشاورزی، دام پروری و شیلات» قیمت ها نسبت به قیمت های بالا ارزان تر است که به دلیل ماهیتی آن ها، عمدتاً به شکل خام صادر میشوند. البته همان طور که در بالا گفته شد این محصولات در دسته کالاهای ارزشمند است که هر ساله ارز آوری خوبی برای کشورمان دارد و تجارت در این خصوص پر سود است.
می توان نمونه های از آن را در این دسته به شما معرفی کرد که از قبیل: انواع ماهی، مانند «طلال و حسون»، با قیمت های اعلامی هر سال، به ازای هر کیلوگرم و «میگوی پرورشی با سر سایز ۱۵۰-۱۲۰» و خمیر خرما در گروه کم قیمت ترین اقلام صادراتی ایران است. در ادامه می توان به کالاهایی همچون، «پیازچه» و «کنسانتره سیب» نیز قیمت مناسبی دارد.
البته بایستی توجه داشته باشید که در هر یک از این، دست های کالا های صادراتی، یک سری از محصولات وجود دارد که استثناثا هستند و ممکن است قیمت بالایی در حوزه صادرات داشته باشند. به عنوان مثال: ماهی خاویار همیشه جز کالاهای گران قیمت صادراتی بوده است و ارزش بالایی نیز دارد.
یک سری از کالا ها نیز در حوزه صادرات از سوی سازمان های مربوطه، ممنوع اعلام می شوند که ممکن است قیمت بالایی داشته باشد اما به دلیل قوانین و مقررات نمی توان آن را صادر کرد.
کلام آخر
صادرات کالاهای با ارزش و سودآور، همیشه محبوبیت خاصی برای دولت و تجار داشته است، چرا که میزان ارز آوری و رشد اقتصادی آن بسیار بالا است و به رونق اقتصادی کشور کمک شایانی می کند. در واقع در این مقاله سعی شده است که کالاهای پر سود . تجاری را به مخاطب بشناساند، تا او بتواند در این بین انتخاب درستی نیز داشته باشد تا تاجر به سود مورد نظر خود برسد. میزان ارز آوری و قیمت های کالاهای گران هر ساله توسط مرجع صالح اعلام می شود.
دیدگاهتان را بنویسید