چگونه یک صادرات آسان داشته باشیم
چگونه یک صادرات آسان داشته باشیم
صادرات نیاز مبرم هر کشور برای بالا بردن توان اقتصادی و رسیدن به درآمد مطلوب است. در واقع هدف از تجار کسب سود، ایجاد مشاغل گوناگون و همچنین معرفی کالاهای کشور ایران و جذب مشتری است. در واقع هرچه صادرات کالا افزایش پیدا کند، وضع اقتصادی در کل کشور بهتر خواهد شد و با فراهم کردن بستر های لازم در جهت سهولت این امر کاری بسیار مهم خواهد بود.
1.تعین استراتژی و زیرساخت های بازار
در این مرحله نیاز هست که تمام جوانب کار را بررسی کنید و ببینید که کشوری که می خواهید کالای خود را بفرستید دارای چه ویژگی هایی در زمینه های فرهنگی، اقتصادی و.. است. در واقع چه کالاهایی را بیشتر مصرف می کنند و چه قوانینی را در این حوزه دارند.
در مقابل شما هم بایستی با یک استراتژی درست در خصوص کالاهایی که ارسال می کنید، داشته باشید. این موضوع به چی معنی است؟
این بحث به معنی یافتن قیمت گذاری حال حاضر در بازار و بازارایابی اصولی است و همچنین شما بایستی برآورد هزینه های خود را جزو مهم ترین زیرساخت های صادراتی قرار دهید و به صورت کامل آن را بررسی نمایید. و در صورت رعایت موارد بالا ، زیرساختی درست در صادرات کالای خواهید داشت و در نتیجه به سود مطلوب خواهید رسید
2.تحقیق در بازار صادراتی با هدف بازاریابی در جهت شناسایی بازار محصول و رقبای کشور هدف
یکی از مراحل مهم در صادرات شناسایی بازار محصول در کشوری است که می خواهیم به آن جا کالاهای مدنظر خود را صادر کنیم.
در واقع پاسخ به این سوال که من چه کالایی را در بازار کشور هدف خود، و با چه مبلغی می بایست وارد کنم، در این جا معنی پیدا می کند.
در واقع ممکن است کالای شما در کشور هدف مورد استفاده و فروش قرار نگیرد و یا اینکه به دلیل وجود رقبای بسیار بزرگ در حجم بالای همان محصول در کشور هدف، شما را با شکست مواجه نماید.
اصول بازاریابی و تعین استراتژِی محصول در این جا بسیار مهم بوده و شما باید برای آن یک استراتژی اصولی تعیین کنید. در واقع شما می توایند با حضور در نمایشگاه های خارجی و یا بازاریابی های دیجیتتال و محتوایی، با خریدارن مذاکره نماید و به نتایج خوب و حتی انعقاد قرارداد نیز برسید.
اصول بازاریابی یکی از مباحث مهم و طولانی است، به این خاطر بهتر است که برای آشنایی بیشتر با آن، رادمرس را از طریق اینستاگرام و سایت دنبال نمایید.
3.انتخاب کالاهای صادراتی سودآور
این مرحله از صادرات با مرحله قبل در ارتباط هست، به این دلیل که، زمانی شما کالای خود را به درستی انتخاب می کنید که تحقیقات شما، به صورت کامل انجام شده باشد. در این صورت کالایی را صادر می کنید که با توجه به تحقیقات بازار و بازاریابی های انجام شده، شما را به سود خوبی خواهد رساند. در نتیجه در بررسی های خود به این جواب خواهید رسید که هر کشوری به چه کالایی نیاز دارد و همچنین می توانید مشخص نمایید که صادرات کدام کالا برای شما سود بالاتری دارد.
- اخذ مجوزهای لازم جهت صادرات کالا
این مجوزها ،به صورت مختصر شامل اخذ مجوز استاندارد، اخذ مجوزهای مورد نیاز داخلی جهت صدور و مجوز صادرات مثل کارت بازرگانی، تهیه آنالیز قابل قبول و دیتاشیت و تست ریپورتهای لازم جهت معرفی و پرزنت محصول در سطح جهانی است.
5.دریافت کارت بازرگانی و باز کردن حساب بانکی در کشور مقصد(در صورت امکان)
این مرحله نیز مانند یکی از مراحل واردات کالا بایستی به دقت انجام شود و مراحل قانونی آن نیز صحیح طی شود که ما در پست های بعدی به آن اشاره خواهیم داشت.
علاوه بر این شما باید در کشور مقصد مورد نظرتان یک حساب بانکی باز کنید تا بتونید درآمد حاصل از صادرات را دراین حساب بریزید. البته چنانچه بخواهید تحریم ها تاثیری در روند شما نداشته باشد، بایستی به گونه ایی دیگر عمل کنید که ما در مطالب بعدی این موضوع را به طور کامل توضیح خواهیم داد.
6.صدور پیش فاکتور و قرارداد تجاری طرفین
این مرحله با واردات کالا نیز مشابه بوده است فقط با این تفاوت که شما بایستی که پس از تعیین کشور دریافت کننده یا پیدا کردن مشتری در کشورهای خارجی، یک پیش فاکتور با اطلاعات کامل شامل: قیمت، تعداد کالاها،اطلاعات طرفین مقابل و موارد مهم دیگر که می بایست درج شود در یک پیش فاکتور به خریدار ارائه داده شود .
همچنین علاوه بر پیش فاکتور نیاز است که قرارداد تجاری خود را بر اساس قوانین داخلی و بین المللی مربوطه به درستی منعقد کنید. رادمرس در این مرحله به شما کمک خواهیم کرد.
- بسته بندی کالا
یکی از مهم ترین مراحل در صادرات کالا بسته بندی آن است. چرا که اگر کالا را به شکل مناسب بسته بندی نکنید علاوه بر اینکه ممکنه کالای شما معیوب شود، ممکن است مشتریان خود را از دست دهید ولی درصورتی که کالای خود را با بسته بندی مناسب ارائه نمایید، قطعا مشتریان پایدار خواهید داشت.
- انجام امور گمرکی
- این امور شامل موارد زیر است:
- تعیین ارزش گمرکی کالاها
- عقد قراداد حمل و بیمه کالاها
- گواهی بازرسی کالاها
- صدور فاکتور و گواهی مبدا
- ارسال کالاها از گمرک به کشور مقصد
- در این مرحله از صاردات کالا ، همه ی هزینههای متعلق به کالای صادراتی محاسبه میشود. پس باید خودتان را برای پرداخت هزینههای این چنینی نیز آماده کنید تا در طی مراحل صادرات از نظر بودجه ایی و هزینه ایی ضرر نکنید.
- پس از دریافت مجوزهای صادراتی مورد نیاز برای صادرات، بایستی یک اظهارنامه شامل مشخصات کالای صادراتی خود به گمرک ارائه دهید و بدین شکل که کالاهای صادراتی خود را به همراه مدارک مورد نیاز به گمرک میبرید و مراحل اداری خود را انجام می دهید.
- دقت داشته باشید که کالاهای خودر را به درستی و بر اساس قوانین مربوطه بیمه کنید. به علت اهمیت بحث بیمه در کشور ما در مقاله و پست های آینده با شما راجع به آن صحبت خواهیم کرد.
- در نهایت گواهی بازرسی و فاکتورگواهی مبدا را دریافت می کنید. همچنینلازم به ذکر است کهفاکتور فروش مبدا به وسیله صادرکننده کالا صادر خواهد شد. این فاکتور فروش باید به تایید اتاق بازرگانی نیز برسد و این مرجع پس از مشاهده فاکتور فروش مبدا و بارنامه حمل، دو پروانه مهم گمرکی کالا را صادر میکند.
9 صدور کالا
در آخر و پس انتقال وجه های مورد نیاز کالای شما به کشور مقصد ارسال می شود و شرکت حمل و نقل نیز جواز خروج از گمرک را از صادرکننده کالا دریافت و بعد از اینکه کالا را بارگیری نمود و مراحل کامل آن طی شد، محموله به سوی کشور مقصد صادر می شود.
کلام آخر
صادرات کالا در کنار واردات کالا یکی از مباحث بسیار مهم در حوزه تجارت داخلی و بین المللی است. در واقع برای اینکه شما تجارتی درست و قانون مند داشته باشید که به شما سود مطلوبی برساند، نیازمند آگاهی از مراحل و شرایط صادرات هستید.
برای داشتن یک صادرات آسان بهتر است که چگونگی این کار را در مرحله اول بیاموزیم و سپس وارد این حوزه از تجارت شویم.
یک تاجر موفق زمانی یک تجارت خوب خواهد داشت که بتواند علاوه بر آگاهی لازم در این حوزه، علم خود را به روز کنید و از تجربیات گذشته خود نیز به درستی استفاده کنید. چنانچه شما بدون علم و آگاهی بر تمام مراحل صادرات اقدام به این کار نمایید ممکن است دچار شکست شوید.
دیدگاهتان را بنویسید