لوکس ترین و یا گران ترین؟
لوکس ترین و یا گران ترین؟
تمام کالای صادراتی دارای قیمتی مشخص و معین است که از قبل توسط مرجع رسمی و مربوطه دولتی مشخص شده و به شکل لیست نرخ محصولات صادراتی در اختیار گمرک، و سایر سازمان هایی که مرتبط با این موضوع هستند، ابلاغ می شود.
این حوزه به آن دلیل مهم است که تعهدسپاری ارزی تجار صادر کننده نیز بر اساس قیمت های تعین شده، مشخص می گردد. در این میان بعضی از کارشناسان و تجار نسبت به نرخ های محصولات اعتراض داشتند که نرخ بالایی برای این کالاها از سوی دولت تعیین شده است.
گران ترین کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف
بر اساس آمارها نشان داده می شود که، اکثر کشورهایی که کالا از آن وارد می شود، در واقع گران ترین کالاهای وارداتی سهم ۸۶ درصدی را از کل ارزش واردات در اختیار دارند. می توان گفت که در کل سهم ۲۰ کشوری که ایران با آن معامله می کند، ۹۴ درصد از کل ارزش واردات است.
یکی از کشورهایی که سهم زیادی از واردات کالا به ایران را دارد، چین است که می توان گفت که بالای ۷۱۶ هزار تن کالا به ارزش بیش از یک میلیارد و ۹۳۵ میلیون دلار به ایران محصولات مختلفی را صادر کرده است. هر تن کالای وارداتی از چین ارزشی بالای ۲ هزار و ۷۰۳ دلار دارد.
امارات کشور بعدی است که میزان واردات کالا از آن بیش از یک میلیون و ۹ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به ایران هستند. ارزش هر تن کالای وارداتی از امارات، بیش از ۱۶۸۵ دلار است.
ترکیه کشوری همسایه با ایران است که گرانترین کالاهای وارداتی را در خود جای داده است. به صور کلی سومین کشور عمده طرف معامله ایران به حساب می آید. قابل ارزش کالاهای وارداتی از ترکیه در سه ماهه امسال بیش از، ۸۱۵ میلیون دلار به ازای یک میلیون و ۵۳۸ هزار تن است. هر تن کالای وارداتی از ترکیه نیز ارزشی بالای،۵۳۰ دلار دارد.
کشور هندوستان، چهارمین صادرکننده کشور عمده کالا به ایران است. این کشور صادرکننده بیش از ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۵۲۹ میلیون دلار به کشور ایران است. می توان گفت که، ارزش هر تن کالای وارداتی هندی نیز حدودا ۷۵۶ دلار است.
کشور بعدی که در این زمینه می توان نام برد، روسیه است که هر ساله کالاهای زیادی در زمینه های مختلف به ایران ارسال می شود.
کشور بعدی، آلمان است که کالاهای صنعتی زیادی را به ایران ارسال می کند. این کشور واردکننده بیش از ۴۰۶ هزار تن کالا به ارزش بالای ۳۸۶ میلیون دلار را به ایران می فرستاد. ارزش واردات هر تن کالای وارداتی از آلمان، می توان گفت که امسال چیزی حدود، ۹۵۱ دلار بوده است.
هفتمین جایگاه عمده مبادی وارداتی مربوط به انگلیس است. این کشور اروپایی در سه ماهه امسال ۸۰۸ هزار تن کالا به ارزش ۲۷۹ میلیون دلار به ایران صادر کرده است. ارزیابیها حکایت از آن دارد که ارزش هر تن کالای وارداتی از انگلیس معادل ۳۴۵ دلار بوده است می توان گفت که، این کشور نیز گران ترین کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف به حساب می آید.
کشور زیبای هلند نیز به عنوان کشور ارسال کننده در رتبه ی بعدی قرار داد . در واقع هلند با ارزشی حدود ۵۶۰ هزار تن کالا به چیزی حدود ۱۹۶ میلیون دلار را ارسال نمود. ارزش هر تن کالای وارداتی از هلند در این بازه زمانی بیش از ۳۵۰ دلار بوده است.
کشور ایتالیاییها نیز جز دسته ایی از کشورها قرار دارد که امسال ۲۱۰ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۴۹میلیون دلار به ایران صادر کردهاند. ارزش واردات هر تن کالا از ایتالیا بالای ۷۱۰ دلار می باشد.
کره جنوبی، یکی از دیگر کشورهایی است که کالای خود را به ایران صادر می کند و می توان این میزان را بالای ۳۰ هزار تن کالا دانست که ارزش آن بیش از ۱۱۰ میلیون دلار است و این آمار بیانگر این است که هر تن کالای وارداتی از این کشور به ایران ۳ هزار و ۶۶۷ دلار است.
برزیل کشوری است که می توان گفت این میزان از واردات ارزشی بالای ۳۰۵ هزار تن کالا به میزان ۹۳ میلیون دلار دارد. ارزش این کالاهای برزیلی بیش از ۳۰۵ دلار است..
کشور سنگاپور نیز کشور بعدی است که بیش از ۱۹۰ هزار تن کالا به ارزش بالای ۷۵ میلیون دلار تا به حال به ایران صادر کرده است.
اما گرانترین واردات ایران ایران می توان گفت که از کشور فرانسه است. که ارزش این میزان کالا، چیزی معادل ۵۸ میلیون دلار است. به عبارتی هر تن کالای وارداتی از فرانسه در بهار امسال بالای ۱۹ هزار و ۳۳۳ دلار بوده است. می توان گفت که گران ترین کالاهای وارداتی مربوط به این کشور است.
جایگاه بعدی متعلق به کشور اتریش است. این کشور توانسته چیزی حدود هزار تن کالا به ارزش ۵۸ میلیون دلار را به کشور ایران صادر کند. می توان گفت که گران ترین کالاهای وارداتی نیز از این کشور می تواند باشد و ارزش واردات هر تن کالای اتریشی در این بازه زمانی ۷۷۳ دلار است.
تایلند رتبه بعدی در زمینه گران ترین کالاهای وارداتی قرار دارد. این کشور در بازه زمانی مورد بررسی بیش از ۹۳ هزار تن کالا به ارزش بالای ۴۷ میلیون دلار به ایران فرستاده است. می توان گفت که ارزش هر تن کالای وارداتی از کشور تایلند به ایران بالای ۵۰۵ دلار است. در واقع این نکته مهم است که مالزی نیز هجدهمین کشور طرف معامله ایران است که امسال بیش از ۳۳ هزار تن کالا به ارزش ۴۶ میلیون دلار است. ارزش هر تن کالای وارداتی از کشور تایلند به ایران در زمان بررسی ۱۳۹۴ دلار بوده است.
پاکستان هم کشور دیگری است که طرف معامله ایران قرار دارد که بیش از ۴۱ هزار تن کالا به ارزش بالای ۳۸ میلیون دلار می باشد. هر تن کالای وارداتی از پاکستان نیز حدودا ارزش ۹۲۷ دلاری دارد.
کلام آخر
کالاهای زیادی به کشور ایران وارد می شود که قیمت های متفاوتی دارد. در واقع میزان گران ترین کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف در این مقاله مشخص شده است و مبدا وارداتی آن نیز بیان شده است. در واقع کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف متفاوت بوده و هر کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی آن متمایز از دیگری می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید