پکینگ لیست چیست؟
پکینگ لیست چیست؟
پکینگ لیست یک سند بین المللی است که تمام ویژگی کالا، نحوه بسته بندی، نوع و جنس آن و تمامی مواردی که نیاز است، نوشته شده ولیستی از آنها نیز در همین قالب نگارش می شود.
در واقع پکینگ لیست علاوه بر فاکتور تجاری ارائه می شود.
پکینگ لیست را نمی توان همان فاکتور تجاری دانست بلکه شاید در ظاهر شبیه به هم باشد اما در واقع پکینگ یک سند بین المللی جامع است
پکینگ لیست همان لیست عدل بندی است که در زبان فارسی به این عنوان ترجمه شده است. پس اگر لیستی تحت این عنوان به شما دادند همان پکینگ لیست است و مجزا از آن نمی باشد.
هدف از تهیه لیست عدل بندی، سهولت بر کار تجاری و حمل نقل است و می توان گفت این کار به شما در روند پیشبرد کارتان بسیار کمک خواهد کرد.
نام های دیگر پکینگ لیست به شرح زیر است؟
- صورتحساب بسته
- دفتر تحویل
- لیست حمل و نقل
- لیست مشتری
- برگه بسته بندی
مزایای پکینگ لیست
- مشخصاتی که در پکینگ لیست آماده است جهت امور مختلفی مثل اثبات بارنامه داخلی بسیار عالی است و زمانی که نیازشد تمام اطلاعات را در جای دیگر ثبت کنید، دیگر نمی خواهد که دوباره این لیست را سرچ نمایید. و حتی اگر محصولات شما دارای ویزگی های خاصی است دیگر نیاز نمی باشد که تمامی آن را سرچ نمایید و این لیست دارای جزئیات کامل و ریز به ریز آن است.
چه اطلاعاتی نیاز است که در لیست عدل بندی ذکر شود
- مشخصات کامل فروشنده را به طور کامل بیان شود.
- نام و مشخصات شخص خریدار درج شود
- نام و آدرس شخصی را که در زمان رسیدن کالا به مقصد بایستی بیان شود.
- محل بارگیری و تخلیه را در این سند کاملا درست بیان کنید.
- مشخصات فاکتوری که صادر می نمایید را بنویسید.
- نوع پرداخت خود را مشخص کنید که به چه صورت است.
- نام و شرح محصولاتی در قرارداد و شماره قرارداد بیان شود.
- وزن خالص کالا را معیین کنید
- وزن ناخالص کالاها را نیز بایستی مشخص نمایید.
چگونه یک پکینگ لیست خوب تهیه کنیم؟
برای تهیه کردن پکینگ لیست نیاز است که چندین فرم ضروری را پر نمایید. می تواند گفت که اکثر اطلاعات پکینگ لیست همان اطلاعات اینویس هست که حتی می توان گفت که شباهت 50 درصدی به آن دارد.
- آن چه کخ بسار مهم است، آوردن اطلاعات زیر در لیست عدل بندی است که اگر ناقص آن را تحویل دهید ادامه روند تجارت شما با تداخل روبه رو می شود:
- نوع بسته بندی کالا را قید نمایید که از چه مدلی می باشد.
- تعداد محصول فروخته شده را عینا وارد کنید.
- ابعاد بسته را از هر طرف ذکر کنید
- شماره روی بسته بندی محصولات بسیار مهم بوده و می بایست در لیست عدل بندی ذکر شود.
- وزن محصولات و یا بسته خا به طور دقیق وارد نمایید.
- تهیه این لیست به همراه اینویس دیدگاه تاجر را نسبت به کالاهای صادراتی یا وارداتی باز می نمایید و باعث میشود شناخت جامع تری نسبت به تجارت خود و روند آن، داشته باشید.
یک نمونه از پکینگ لیست را که موارد ذکر شده بالا در آن قرار داد بدین شکل است:
تهیه پکینگ لیست بسیار مفید است و تا حدی که موجب می شود بساری از هزینه های تاجر کاهش پیدا کند و ضرر کمتری نیز در مقابل نمایید.
با تهیه این لیست دیگر محصولات شما در زمان ورود به کشورهای دیگر بازرسی نخواهد شد و باعث می شود که هزینه و زمان شما نیز تحت کنترل شما باشد.
در زمان تهیه پکینگ لیست به نکات زیر توجه کافی فرمایید
حتما شماره روی بسته بندی کالا را بررسی نمایید وهمچنین نیاز است که شماره درج شده روی کالا را در پکینگ لیست خود نیز وارد نمایید. در این بین ممکن است که کالای شما فاقد شماره باشد در این صورت از اینکه شماره ایی را وارد ننماید خوداری نمونده و خود نیز از یک سری اعداد مشخص برای آن استفاده نمایید
حتما برای ورود و نهایی کردن اطلاعات در اظهارنامه از واحد کالایی که در لیست عدل بندی بکار رفته استفاده کنید..
-فرمول تعداد واحد کالا عدل بندی شده در هر ردیف و ستون کامل بیان و بدرج نمایید.
درصورتی که بسته ها یکسان وشبیه یک دیگر باشند، و بصورت سری درج شده اند، همه آن ها را در یک ردیف از لیست عدل بندی بنویسید.
صورتحساب چیست؟
سیاهه تجاری خرید و یا اینویس سندی تجاری است که آن فروشنده در زمانی محصولات را ارائه می دهد، به همراه آن یک سند تحویل به خریدار خواهد داد، که به آن سند صورت حسای یا سیاهه تجاری می گویند.
سیاهه بیان گر پولی است که خریدار لازم است در مقابل دریافت کالا و محصولات مورد نیاز خود به شخص مقابل یعنی فروشنده باید پرداخت نماید.
ویژکی های صورت حساب
همان طور که گفته شد این یک سند در بین دو طرف خریدار و فروشنده است که می بایست حتما در اختیار آن ها قرار بگیرد تا در آینده از نظر مبالغ پرداختی دچار مشکل نشوند. البته لازم به ذکر است که ممکن است سیاهه در وجه اشخاص نیز صادر شود
فروشندگان نیاز نیست که بر اساس یک الگوی مشخص صورت حسیاب را تهیه نمایند و این اختیار را دارند که به سلیقه و زمان خود آن را طراحی و مشخص نمایند ولی می بایست هر آنچه که در سیاهه وارد میکنند به صورت شفاف مشخص شود.
میتوان از ساختار پائین به عنوان یک نمونه استاندارد جهت تهیه سیاهه تجاری استفاده نمود.
فرستنده یا فروشنده ذکر شود
۲- گیرنده یا خریدار به طور کاملا دقیقو صحیح در صورت حساب نوشته شود.
۳- تاریخ اینوویس را بایستی دقیقا وارد کنید.
۴- شماره اینوویس : سیاهه تجاری لزوما بایستی دارای شماره مشخص و دقیق باشد.
۵- ردیف کالا ها و خدمات ارائه شده.
۶- شرح مشخصی از کالا و خدمات ارائه شده.
۷- بهتر است اگر سیاهه تجاری را برای کالاهایی تهیه میکنیم که قصد صادرات آن ها را داریم، کد تعرفه گمرکی (HS Code) آن را جهت رعایت اصول تجارت بین المللی در سیاهه خرید قید نمائید.
۸- تعداد محصول بایستی دقیق وارد شود.
۹- قیمت واحد کالاها
۱۰- قیمت کل محصول را در نهیات ذکر نمایید.
کلام آخر
پکینگ لیست یکی از اسناد مهم در زمینه تجارت بین الملل است که چناچه به درستی ارائه شود می تواند به تجار کمک بسیاری کند و در نتیجه یک تجارت پر سود و با کیفیت بالا خواهند داشت پس بهتر است که ارائه این اسناد تجاری را بی فایده و بی ارزش تلفقی نکنید و علم خود را در جهت آن نیز بالا ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید