بررسی واردات کالای قاچاق به ایران
بررسی واردات کالای قاچاق به ایران
بررسی های صورت گرفته نشان می دهد، که در کمترین حالت ارزش قاچاق ورودی و خروجی حدود 13 ملیارد است. که این آمار نشان می دهد شاد بیشترین واردات قاچاق کالا در کشور هستیم. در واقع، ارزیابی نهاد پژوهشی مجلس این نکته را نشان می دهد که کمترین رقه کل قاچاق صذدارت و واردات بیش از ۱۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به وضعیت اقصادی کشوذ عدد مهم و قابل توجهی است و طیف وسیعی از کالاها از جمله پوشاک، کفش، سیگار، لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی را شامل می شود.
هر چند موارد زیادی مانند، نظام تعرفه گذاری نامناسب و موانعی که بودنشان ضرورتی ندارد، در مسیر واردات رسمی در خصوص پدیده قاچاق تاثیرگذار هستند، اما هدف مهم این گزارش که از سمت مرکز پژوهش های مجلس ارائه شده است، در واقع بیان گر شیوه های وقوع قاچاق کالا و ارز در مبادی رسمی و غیررسمی، آثار و راهکارهای مقابله با این پدیده است.
بیشترین قاچاق در کشور به مدل های مختلفی و شیوه های متفاوتی از مبادی رسمی، صورت می گیرد. در واقع در این محیط ها در گمرک ایران مستقر است و در صورت های گوناگون، بیشترین واردات قاچاق کالا صورت می گیرد و لازم به ذکر است که در مرز های ورودی و خروجی از کشور به مناطق آزاد، گمرک به صورت کامل مستقراست.
چگونگی واردات کالاهای قاچاق
واردات کالا یکی از مهم ترین مسائل گمرکی است، و در صورتی انجام می شود که محصولات تجاری از بیرون از کشور وارد شود، و بیشترین واردات قاچاق کالا نیز از مرزهای زمینی صورت می پذیرد.
واردات کالا، نیازمند مراحل گوناگون در خصوص اخذ مجوزات لازم و تشریفات مختص به خود است. در مورد کالای قاچاق، مواردی مشاهده شده است که به علت، نقض تشریفات قانونی در مسیرهای مهم، وقوع جرم قاچاق محرز است.
یک روش وجود دارد که به اسم «اظهار نادرست کالایی با حقوق ورودی کمتر به جای کالای با حقوق ورودی بالا» است که در آن، افراد قاچاقچی محصولاتی را که دارای تنوع کالایی و ارزشمند است را به صورت غیر قانونی، جابه جا می کنند؛ بدین نحو که عمده محموله تحت عنوان کالای با حقوق ورودی پایین تر اظهار می شود
در روش «جعل اسناد مربوط به اظهارنامه» احتمال دارد کهف صرفا به دلیل آسان کردن تجارت رسمی، اسناد تجاری را فقط در گمرک بررسی شود.
قاچاقچیان این توانایی را دارند که با سوءاستفاده از این موضوع و استفاده از اسناد مجعول مانند بارنامه، قبض انبار، مجوز ترخیص، برگ خرید، عدل بندی و گواهی مبدا، محصولات وارداتی را با ماخذ کمتر یا معاف از مالیات ورودی اظهار کنند، در صورتی که متفاوت یا حتی ممنوع الورود است.
چگونگی ترانزیت در واردات قاچاق کالا
ترانزیت کالای عبوری از ایران علاوه بر به دست آوردن پول، سبب افزایش شغل نیز می شود، اما در مقابل فضایی ایجاد می شود که نظارت کردن بر آن، از وقوع قاچاق جلوگیری می کند. و ما باید سعی کنیم که شاهد بیشترین واردات قاچاق کالا در سال پیش رو نباشیم.
در مرحله اول، «اعلام وصول صوری محموله در مقصد» است که در این مدل، قاچاقچیان ابتدا محموله را با هدف، ارسال از ایران در خصوص، ترانزیت کالا اظهار می کنند، و بعد از آن، در گمرک مقصد با گفتن اینکه، کالا از طریق مشتری عودت داده شده است و همچنین بار دیگر، اقدام به ترانزیت محصولات به گمرک می کنند. درنتیجه محموله در ایران تخلیه شده و با بارگیری محصول دیگر که هدف ارسال از کشور را داشته اند ،قاچاق کالا انجام می شود.
در مورد دوم «تخلیه کالای اظهارنشده در بین مسیر ترانزیت» می باشد که در این مورد، همچنین قاچاقچیان بخشی از محصولات بارگیری شده در گمرک را از مبدا اظهار نمی کنند.
بار تجاری پس از خروج از گمرک اولیه و همچنین در میان مسیر به سمتی دیگر که از قبل مشخص شده است، منتقل می شود و به مکانی که از پیش تعیین شده انتقال پیدا می کند و آن بخش از کالای اظهارنشده در رویه ترانزیت از محفظه تخلیه و به همان میزان، کالای اظهارشده بارگیری و به گمرک مقصد جهت اعلام وصول مراجعه می شود.
مورد سوم «حمل کالای قاچاق تحت عنوان کالای ترانزیت» است که قاچاقچیان در ظاهر کالای ترانزیتی را حمل می کنند و با زدن مهر جعلی به محموله، کالای قاچاق را به خارج از کشور از طریق مرزهای غیر رسمی ارسال می کنند. و بیشترین واردات قاچاق کالا از این طریق صورت می گیرد.
چگونگی قاچاق کالا از مبادی غیررسمی
مبادی غیررسمی به مبادی گفته می شود که گمرک در آن منطقه وجود ندارد و ازلحاظ قانونی نیز جزء مرزهای غیر رسمی کشور شناخته می شود. و در نهایت ورود و خروج محصولات به شکل غیررسمی، که مجوزهای مربوطه را ندارد و یا ممکن است مجوزها، بدون اینکه نظارت قانونی بر آن صورت گرفته باشد، اخذ شده است. مانند مناطقی که عبور از آن به شدت سخت و طاقت فرسا است. در واقع این مناطق در کشور، به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، آن احتمال دارد که نظارت گمرکی به صورت کامل بر آن صورت نگیرد و در نتیجه ی آن، بیشترین واردات قاچاق کالا را خواهیم داشت.
نتایج اقتصادی قاچاق چیست؟
قاچاق کالا خود به تنهایی نتایج زیان باری برای ایران داشته است و توانسته در اقتصاد کشور، خلل ایجاد کند و در مقابل نیز تولیدات داخلی را با مشکلات زیادی رو به رو ساخته است و موجب شده که شاهد آمار بیشترین واردات قاچاق کالا باشیم. . بنا بر گفته کارشناسان حوزه تجارت، یکی از دلایل فرار سرمایه از کشور همین قاچاق کالا است که کشور را به سمت های نادرست می کشاند. در واقع وقتی که یک سرمایه گذار می خواهد، پول زیادی از یک کشور به کشوردیگر به ایران بیاورد، دچار سردرگمی شده است و یا اینکه، ایران را مقصد تجاری خود تلقی نمی کند.
علاوه بر موارد بالا، بیشترین واردات کالای قاچاق، بر می گردد به مواردی که ارسال آن به صورت قانونی سخت و دارای هزینه های گزاف می شود.
در هر صورت، با قاچاق کالا، نیروی کار نیز تشویق می شود که به خارج از کشور بروند و همچنین مصرف کننده نیز ممکن است مجبور به استفاده از کالاهای وارداتی شود. و به همین علت ها، رفته رفته بیشترین واردات قاچاق کالا را خواهیم داشت
قابل ذکر است که قاچاق کالا دارای تبعات فرهنگی نیر می باشد، در واقع این عمل موجب، اختلاف بین فرهنگ دو کشور خواهد شد و تایج منفی را بر مصرف کنندگان خواهد گذاشت.
کلام اخر
واردات کالاها در کشور، دارای قوانین و مقرارت ویژه ایی است. که گمرک در کشور، وظیفه نظارت بر واردات کالا را دارد. در واقع ترانزیت کالا از مباحث بسیار مهم است که بایستی نظارت جامع و کاملی بر آن صورت بگیرد.
در خصوص واردات و صادرات کالا، امکان قاچاق محموله نیز هست، اما اینکه به چه طریقی جلوی آن گرفته می شود که آمار بیشترین واردات قاچاق کالا کاهش پیدا کند.
در واقه ما هر ساله شاهد بیشترین واردات قاچاق کالا هستیم که قوانین کشوری و گمرک تلاش دارند که این آمار را متعادل نمایند.
قاچاق کالا، فرایند خود را دارد که چگونه در کشور صورت میگرد و از آن طرف دولت نیز تمام تلاش خود را می کند که با آن مقابله نماید. که ما در مقاله یی بالا تمام موارد را برای شما توضیح داده ایم.
با توجه به نتایج مخرب قاچاق کالا و ارز در زمینه های متفاوت و گوناگون و همچنین نیاز به مبارزه مداوم با این موضوع، نیاز است که مسیرهای غیررسمی در کشور مسدود شود، و همچنین در کنار این موضوع، مبادی رسمی در کشور به طورکامل تحت نظارت است. در واقع بایستی گفت که از طریق قانون و نظارت اصولی و بر اجرای آن، می توان از قاچاق کالا درکشور جلوگیری کرد.
دیدگاهتان را بنویسید