صادرات چه کالایی بیشترین سود را دارد
صادرات چه کالایی بیشترین سود را دارد
پرسودترین کالا برای صادرات
آگاهی ازاین که چه کالایی بیشترین سود را به ما می رساند، کمک خواهد کرد که صادرات را با چه کمیت و کیفیتی انجام دهیم. چرا که صادرات مهم ترین فاکتور در زمینه رشد اقتصادی است. در این بین تجار بیشترین علاقه را برای تجارت کالاهای پر سود دارند، که از این رو در ایران، موضوع این که، کدام کالا ها بیشترین سود را برای صادرات دارند بسیار مهم است.
در ایران کلاهای متنوعی وجود دارد که از جمله آن محصولات پتروشیمی و کشاورزی، بیشترین متقاضی را دارد و در نتیجه بیشترین میزان صادرات برای این دسته از کالا ها می باشد. در زیر به این دسته از کالاها جداگانه خواهیم پرداخت.
الف) محصولات کشاورزی
- خرما: ایران یکی از کشورهایی است که در زمینه تولیدات خرما هر ساله میزان قابل توجه ایی از آن صادر می شود. با بررسی آمارها متوجه خواهیم شد که این مقدار تاثیر قابل توجه ایی در رشد اقتصادی کشور دارد. خرمای پیارم، از آن دسته از محصولاتی است که تجار زیادی مشغول به صادرات آن هستند.
- زعفران. کشور ایران بزرگ ترین صادر کننده در زمینه زعفران در جهان است و مقدار تولیدی آن بالای 90 درصد می باشد.زعفران ایران به بالای 30 کشور صادر می شود. از جمله کشورهای وارد کننده کالا، اسپانیا و امارات است.
اما خوب است بدانید که درآمد کشور از زعفران کمتر از میزان صادرات آن است اما متاسفانه این کالا به صورت فله ایی صادر می شود و در اکثر مواقع بسته بندی نیز ندارد. به طور مثال اگر به صورت بسته ایی این کالا به اسپانیا ارسال شود، درآمد آن بسیار پایین تر از شکل بسته ایی آن است. صادرات محصولات کشاورزی است که جزو یکی از پر سود ترین کالای صادراتی است.
ب) صنایع دستی
فرش ایرانی، از جمله اقلام مورد محبوب برای صادرات است که سالیانه مبالغ زیادی در زمره صادرات قرار می گیرد.
صادرات فرش جزو یکی از پر سود ترین کالای صادراتی است ، بالا ترین میزان صادرات فرش ایرانی به کشورهای آمریکا، آلمان، فرانسه، سوئیس و ایتالیا می باشد. البته با توجه به شرایط تحریمی و اقتصادی این میزان کاهش یافته است.
ج) محصولات نفتی و مشتقات آن
صادرات نفت نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد و در واقع این محصول یکی از اصلیترین منابع تأمین ذخایر ارزی کشور میباشد. اقتصاد ایران وابستگی شدیدی به نفت دارد و از این رو بالاترین میزان صادرات مربوط به نفت و مشتقات آن می باشد. سهم صادرات ایران از صادرات نفت هر ساله متغییر است که این امر وابسته به مسائل سیاسی و اقتصادی می باشد.
صنعت پتروشیمی یکی از محصولات بسیار پربازده است که کشور های زیادی ،در این حوزه از محصولات پتروشمی و مشتقات آن صنعت استفاده می کنند. در واقع یک صنعت کاملاً جهانی است که تعداد زیادی از شرکت های ایرانی با شرکت های خارجی، قرارداد بسته اند.
در واقع این محصولات، بسیار پر بازده و پر سود است که هر ساله آمار صادرات در این دسته از کالا ها بالا تر می رود.
محصولات پتروشیمی که صادر می شود از جمله زیر است:
قیر، رنگ، چسب، متانول، روغن موتور، محصولات پلاستیکی و غیره. کشورهای هند، چین، امارات، پاکستان، اندونزی، ترکیه، ترکمنستان، عراق و تاجیکستان عمده کشورهای واردکننده محصولات پتروشیمی از ایران میباشند.
لازم به ذکر است که ایران سال هاست که با تحریم های بین المللی سر وکار دارد و در مقابل، صادرات این محصول را با سختی و مشکلات زیادی رو به رو کرده است.
د) صادرات محصولات مواد معدنی، نساجی و مکانیکی
- این دسته از محصولات شامل: مواد معدنی و دیگر محصولات مانند سنگهای ساختمانی، سیمان، سرب، شمش آلومینیوم و فولاد و صنایع فولادی؛
- گروه محصولات نساجی مانند لباس و محصولات دستی در این حوزه
صادرات چه کالایی بیشترین سود را دارد؟
محصولات غذایی مانند زعفران و برنج
دام و گوشت آن
فرش های دستی و صنایع نساجی
مواد معدنی و انواع سنگ
کالاهای پتروشیمی و مشتقات آن
پرسودترین کالای صادراتی چه ویژگی هایی دارند؟
به طور کلی می توان گفت که کالاهایی که قیمت ثابت و هزینه کمتری دارند، بیشتر در دسته ی صادرات کالا قرار می گیرند. اما یک دسته از کالا هستند که شاید در نگاه اول سودی نداشته باشند اما با کار کردن به روی آن ها می توان، ظرفیت اقتصادی کالا ها را بالا برد.
یک سری از کالاها هستند که مشتری اطلاعی از قیمت های پایه ندارد و بدون آگاهی از آن خرید می کند در نتیجه فروشنده می تواند قیمت های مختتلفی را ارئه کند. اما کالاهایی مثل محصولات کشاورزی در کل دنیا قیمت های مشخصی را دارند و نمی توان به طور مرتب آن ها را تغییر داد.
ملاک سودآوری در صادرات کالا و محصولات چیست؟
صادرات توان تولیدی یک کشور را نشان می دهد و هر چه آمار آن بیشتر باشد، بدین معنی است که توان اقتصادی این کشور نیز بیشتر است. در واقع تنوع کالا های صادراتی هر چه که بیشتر باشد، متقاضی برای آن بیشتر است. تجار معمولا انتخاب های متنوعی در این حوزه دارند و سعی آن ها بر این است که کلاهای متفاوتی را نیز صادر کنند.
معمولا در این جا تجار بایستی تلاش کنند که علاوه بر کالاهای پر سود، کالایی را صادر نماییند که دیگر تجار به آن توجه ایی ندارند. در واقع کالاهایی که کمتر در بازار صادرات وجود دارند، موجب می شوند که رقابت کمتری بر سر آن ها شکل بگیرد و تاجر در خصوص آن کالای تجاری نیز موفقیت بیشتری دارد.
عامل دیگری که اشخاص باید در انتخاب کالای صادراتی مورد توجه قرار دهند، سلیقه مشتری میباشد. صادرکنندگان باید اقدام به صادرات کالایی نمایند که ریسک فروش بالایی نداشته باشد و از نیاز و استقبال مشتری از آن محصول اطمینان کافی حاصل نمایند.
بستهبندی کالای صادراتی نیز نوعی ازشاخص های مهم در قیمت محصول است. صادرکنندگان باید محصولات صادراتی را در ظرفها و بستههای درست قرار داده و به خارج از کشور صادر نمایند. زمانی که صادرکننده در بستهبندی و ظاهر کالای صادراتی خود خلاقیت به خرج میدهد، میتواند قیمت آن را بالا داده و از این راه کسب درآمد نماید.
کلام آخر
صادرات محصولات به فاکتورهای زیادی بستگی دارد اما همواره تاجر سعی دارد کالایی را در دسته ی محصولات صادراتی قرار دارد، که بیشترین سود را به او می رساند. پس بهتر است قبل از شروع عملیات تجاری، بهترین کالاهایی که بیشترین سود را دارد، انتخاب و بازار آن را نیز شناسایی شود.
دیدگاهتان را بنویسید