عسل، طلای زرد ایرانی
عسل، طلای زرد ایرانی
همان طور که گفتیم در قرن شانزدهم میلادی از عسل برای شیرین کردن مواد غذایی، استفاده می شد و همچنین تولید عسل در یونان و سیسیل رواج داشت.
بایستی بدانید که کشور ایران از بزرگترین کشورهایی است که عسل تولیدی خود را به کشور های دیگر می فرستند. در واقع به دلیل پوشش گیاهی که که در ایران وجود دارد، و بسیاری از کشور ها علاقه ی زیادی به مصرف و وارد کردن آن، دارند. طولانی ماندن عسل یکی از مزایایی است که همیشه موجب شده، تجار برای صادرات این کالا، اقدام کنند و از سود آن نیز بهره قابل توجه ایی نیز ببرند. ما در این مقاله راجع به صارات عسل به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد.
چطور می توان عسل را به کشورهای دیگر صادر کرد؟
برای اینکه بتوان صادرات عسل را به خوبی انجام داد، نیاز است که در ابتدا به علم صادرات این کالا آگاهی درستی پیدا کنید.
بهتر است که در این جا بدانید، برای صادرات عسل به گواهینامههای استاندارد، گواهی بهداشت، گواهی سازمان غذا و دارو و تاییدیههای ارزش تغذیهای عسل را از سازمان مربوطه دریافت نماید تا در زمان صادرات این محصول به مشکل بر نخورید.
مراحل صادرات عسل به شرح موارد زیر است:
- بازاریابی کالا، شما بایستی بعد از پیدا کردن کشور مقصد، مشتری های مد نظر خود را پیدا کنید و آن محصول را به فروش برسانید.
- صدور پیش فاکتور، بعد از اینکه قرارداد خود را با مشتری منعقد کردید و کالای مورد نظر خود را فروختید، حتما پیش فاکتور آن را تهیه کنید.
- تهیه و بسته بندی محصول، بعد از تنظیم قرارداد و پیش فاکتور بهتر است که محصول خود را به سشکلی مناسب بسته بندی نماید. در واقع بسته بندی محصول یکی از مهم ترین قسمت ها در این بخش است که موجب می شود مشتری کالای شما را انتخاب کند.
- تعیین هزینه گمرکی، این مرحله از صادرات عسل بعد از مراحل بالا صورت می گیرد و در گمرک مشخص خواهد شد که هزینه گمرک کالای شما چقدر است.
- گرفتن صدور مجوز کالا، به یاد داشته باشید که برای صادرات عسل و هر کالای دیگری نیاز است که شما تمامی مجوزهای لازم را اخذ نمایید.
- گرفتن تاییدیه بهداشت، به این دلیل در صادرات عسل مهم است که این نوع از کالا، خوراکی بوده وسالم بودن آن محصول به شدت مورد تاکید می باشد، و بدون این مرحله، نمی توان عسل را به مقصد صادر کرد.
- حمل کالا تا گمرک و کارهای مربوط به ان
- عقد قرارداد حمل و بیمه کالا، که با توجه به میزان آن و قوانین اینکوترمز متفاوت است و در زمان ارسال مشخص خواهد شد.
- گرفتن گواهینامه بازرسی
- صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا
- ارسال کالا، در نهایت ارسال کالا و رسیدن آن به قصد مورد نظر گام اخر است.
می توان گفت که مراحل بالا، برای صادر کردن همه محصولات یکسان است. اما عسل در واقع محصولی است که دیر خراب میشود و حمل و نقل آن آسان تر از کالاهای دیگر است.
چگونه بهترین بسته بندی در عسل را انجام دهیم؟
نوع بسته بندی در فروش مواد غذایی بسیار مهم است و بهتر است که ایده های خلاقانه خود را در آن به کار ببرید.
همان طور که می دانید در خصوص صادرات عسل، این کار تاثیرزیادی در جذب مشتریان خارج از کشور دارد و حتما به یاد داشته باشید که ترجمه مشخصات محصولات را به زبان انگلیسی روی آن بنویسید.
زمانی که یک تاجر صادرات عسل اجام میدهد، معمولا آن را در بسته بندی های گوناگونی که اکثرا ظروف آن شیشه ایی می باشد، ارائه می دهد. می توان این ظروف را به شکل های جدید در ابعاد گوناگون سفارش داد و حتی اطلاعات که مربوط به عسل ایران و آن منطقه است را در کنار آن به مشتری فروخت و صادر کرد. هر چه این موضوع خلاق تر باشد، فروش شما از آن محصول بیشتر است.
برای صادرات عسل به چه مجوز هایی نیاز داریم؟
- می بایست حتما تایید سازمان دامپزشکی و بهداشت را گرفته وسپس صادرات عسل را انجام دهید.
- مجوز سازمان استاندارد، از جمله موارد مهم درزمینه اخد مجوز می باشد.
- کارت بازرگانی، که همان طور در مقالات گذشته گفتیم، تاجر برای صادرات عسل نیاز به کارت بازرگانی دارد.
مشکلات در خصوص صادرات عسل
- عدم توحجه به صنعت زنبورداری، باعث نابودی در حوزه کشاورزی میشود.
- عسل از جمله مواد غذایی است که در سال های گذشته، در دسته کالاهای قاچاق قرار گرفته است و این کار خود به ضرر تجار است.
- افراد سودجو، عدم کیفیت ملکههای زنبورعسل را دلیل پایین آمدن برداشت عسل میدانند تا با این کار با واردات و فروش آن سود خوبی کسب کنند.
نکات مهم در تولید عسل طبیعی
- عدم استفاده از دارو در عسل موجب کاهش کیفیت آن می شود و دیگر محصول شما مرغوب نخواهد بود.
- به عسل گرما ندهید، چرا که باعث خراب شدن عسل می شود و در خصوص صادرات عسل، ممکن است تا رسیدن آن به مقصد فاسد شود.
- خوراک مصنوعی را در پرورش زنبور عسل، به کار نبرید.
- سعی کنید که از تابش مستقیم نور به عسل خود داری نمایید.
استان های تولید کننده عسل در ایران
تولید عسل در ایران به دلیل پوششش گیاهی که در کشور وجود دارد،مرغوب است. در واقع مناطق کوهستانی در ایران بستر بسیار مناسبی برای این کار است. استان هایی که در ایران نسبت به سایر نقاط تولیدات بیشتری دارند،
استانهای اردبیل، لرستان، کردستان، همدان و زاهدان و..هستند.
در این بین کشورهای چون عراق، از جمله کشورهای واردکننده عسل به ایران است و میزان قابل توجه ایی از آن را به کشور خود وارد و مورد استفاده قرار می دهد. بسیاری از کشورهای همسایه ایران، واردات این کالا به کشور خود را دارند. پس بهتر است به این کشورها برای صادرات عسل توجه بالایی داشته باشید.
کلام آخر
یادگیری قوانین و صادرات کالا به شدت مهم است و بهتر است شخص قبل از صادرات آن، آموزش های لازم را فرا گیرد تا در حین صادرات به مشکل نخورد. صادرات عسل از ایران به دلیل مرغوب بودن آن سال هاست که مورد توجه تجار قرار گرفته است و آن ها این کالا را به میزان های متفاوت به کشور خود وارد می کنند. دراین مقاله ما توضیحات کامل در خصوص صادرات عسل و شرایط و ویژگی های آن کامل توضیح داده ایم و توجه داشته باشیم که این طلای زرد در صورت رعایت شرایط می تواند درآمد خوبی را به اشخاص و یا طرفین معامله بدهد.
دیدگاهتان را بنویسید